صفحه اول   Home Türkçe کوردی English Deutsch Français تماس با ما    Contact Us
پذيرش سايت > مقالات > مذهب، ایدئولوژی، قوانین > خرید Ùˆ ٠روش تن، تجارت انسان است!

نسخه قابل چاپ


متن سخنرانی کاترین مک کینون، حقوقدان ٠مینیست آمریکایی

خرید و ٠روش تن، تجارت انسان است!

برگر٠ته از آوای زن شماره 72/73

پنج شنبه 5 ژانويه 2012

برگردان: لاله حسین پور


با اینکه هیچ کس ظاهرن با معامله و قاچاق انسان موا٠قتی نشان نمی دهد، اما به قوانین مدا٠ع خرید و ٠روش تن، رأی موا٠ق می دهند. میزان حامیان تجارت زنان حتی از حامیان برده داری نیز کمتر است، اما در مقابله با تن ٠روشی نظرات ملایم تر می شود. برخی حمایت از تن ٠روشی را ضروری می دانند و این پدیده راغیرقابل اجتناب و بی ضرر تلقی می کنند. راستی چرا؟ آیا تن ٠روشی واقعا آن طوری که عده ای ادعا می کنند، متراد٠با آزادی رابطه جنسی است؟ آیا تن ٠روشی شغلی است مانند سایر مشاغل؟ آیا معامله ی تن انسان استثمار و بهره کشی جنسی به حساب نمی آید؟ آیا باید آن را آن طوری که برخی می نامند، به عنوان «قدیمی ترین حر٠ه و پیشه» در جامعه پذیر٠ت؟ طر٠داران تن ٠روشی معتقدند که به قدر کا٠ی به آنان بها داده نمی شود. در واقع زنان برای کاری درآمد کسب می کنند که به طور عادی در جامعه از زنان مجانی و بدون دست مزد طلب می شود. موا٠قان تن ٠روشی می گویند زنان به این وسیله از نظر اقتصادی و مالی استقلال پیدا کرده و در نتیجه می توانند با ا٠راد مورد نظرشان رابطه جنسی دلخواه برقرار کنند، کاری که تنها برای مردان قابل قبول است.

مخال٠ین تن ٠روشی اما، معتقدند که چنین پدیده ای بهره کشی جنسی محسوب شده و قدیمی ترین متد سرکوب زنان و رواج نابرابری جنسیتی می باشد. نشانه ی بارزی از عدم آزادی انتخاب زن در عمل رابطه جنسی. جبر ٠یزیکی و روحی برای زن که سوءاست٠اده مالی و سودآوری را برای شخص دیگری امکان پذیر می کند. این پول و سودآوری دلال و واسطه است که در امر تن ٠روشی نقش اصلی را دارد و نه رابطه آزادانه جنسی با توا٠ق طر٠ین. در نتیجه سود و من٠عت، تن ٠روشی را تبدیل به یک تجاوز مستمر و استثمار جنسی می کند.

نظریه ی طر٠داری از خرید و ٠روش تن، این پدیده را جرم زدایی کرده و به آن به مثابه یک امر قانونی می نگرد. قصد و هد٠آنان برداشتن تحریم و بایکوت از عاملین این عمل و عادی کردن آن در جامعه می باشد. کاری که هم اکنون در کشورهای آلمان، هلند، نیوزلند، ایالت ویکتوریا در استرالیا و ده ایالت در آمریکا انجام می شود.

طر٠داران مبارزه با تن ٠روشی و آنان که این عمل را یک بهره کشی و استثمار جنسی می دانند، برای از میان برداشتن تجارت خرید و ٠روش تن تلاش می کنند. درباره این که چگونه می توان به این هد٠نائل شد، بحث ٠راوان است. دروهله ی اول باید روشن شود که زن در رابطه با ٠روش تن خود، قابل مجازات نیست، بلکه باید او را با اقدامات ٠وری و ضروری مورد حمایت قرار داد. اما خریدار تن و یا دلالی که زن را وسیله سودآوری خود قرار داده، شامل تعقیب قانونی و مجازات خواهد شد. کشورهای سوئد، ایسلند، نروژ و به تازگی انگلستان در رأس این شیوه برخورد با تن ٠روشی قرار دارند.

نکته قابل ملاحظه این است که زنان تن ٠روش معمولا ٠قیر و بی چیز هستند. واقعیتی غیرقابل انکار. جبر اقتصادی و ضرورت مالی زنان است که آنان را به چنین کاری وادار می کند. اما ٠اکت این است که هیچ زنی نتوانسته از این طریق بر ٠قر خود غلبه کند.

تحقیقاتی در کانادا ثابت می کند که مرگ و میر در زنان تن ٠روش 40 برابر بیشتر از سایر زنان است. در مجموع زنان تن ٠روش به لحاظ ٠رهنگی و اقتصادی در پایین ترین قشر جامعه قرار دارند. در ونکوور میزان زنان تن ٠روشی که سرخ پوست هستند، به نسبت سایر زنان بسیار بالا است. یا در هندوستان، با وجودی که سیستم کاست غیرقانونی شده است، کاست تن ٠روشان هم چنان به ٠عالیت خود ادامه می دهد. تمام این ٠اکتورها نشان می دهند که چه اقشاری تحت بهره کشی جنسی قرار می گیرند و روشن است که هیچ کس داوطلبانه و بدون جبر چنین زندگی ای را انتخاب نمی کند.

نکته دیگری که غیرقابل انکار است، این است که تن ٠روشی از سنین بسیار پایین و جوانی آغاز می شود. نگاهی به سنین دختران در کاست تن ٠روشان در هندوستان نشان می دهد، که تن ٠روشی ت٠اوت چندانی با تجاوز جنسی به کودکان ندارد. یک مشاهده عینی در کالکوتا، دختر 13 ساله ای را نشان می دهد که در خیابان معرو٠شهر با نور قرمز بر سر کوچه ای به انتظار مشتری ایستاده است و در امتداد کوچه، دختر بچه ای که به زحمت سنش به شش سال می رسید، با پاهای از هم باز شده، عضو جنسی خود را نشان می داد. آیا این دختر بچه امکان و آزادی انتخاب دارد؟

اگر طر٠داران تن ٠روشی تعری٠ی از آن ارائه نمی دهند، بیایید تعری٠ی از سکس و رابطه جنسی ارائه دهیم و این دو پدیده را با هم مقایسه کنیم. درواقع یک رابطه جنسی می بایست دواطلبانه و بنا به تمایل طر٠ین انجام گیرد. طر٠داران تن ٠روشی معتقدند چنین عملی نیز داوطلبانه و بنا به تمایل طر٠ین انجام می گیرد. اما سئوال این جاست، اگر چنین است چرا برای یک رابطه جنسی دواطلبانه مزد پرداخت می شود. البته اگر این رابطه به علت بقای زندگی یک طر٠انجام می گیرد، در نتیجه باید از جبر صحبت کرد و نه از اختیار و نه از انتخاب.

تن ٠روشی در نامیبیا طور دیگری تعری٠می شود. یک رابطه جنسی که به آن نه با رابطه متقابل جنسی، بلکه با یک ٠اکتور دیگر که همانا پول است، پاداش داده می شود. در همین جا باید گ٠ت، حتی همین پول و مزد نیز غالبا به دست زن نمی رسد، بلکه به جیب مرد دیگری که واسطه محسوب می شود، می رود.

یکی دیگر از تناقض های استدلال طر٠داران تن ٠روشی این است که از یک طر٠می گویند، لازم است تن ٠روشی در مکان معینی باشد تا کنترل بر آن امکان پذیر گردد و از طر٠دیگر معتقدند، اگر تن ٠روشی ممنوع باشد، این کار پشت درهای بسته صورت می گیرد و خطرناک تر می شود. اما در واقعیت کنترل این پدیده حتی در مکان های تعیین شده نیز توهمی بیش نیست. بررسی وضعیت این خانه ها نشان داده است که این اماکن در عمل وسیله ای هستند در دست دلالان تا زنان را بیشتر کنترل کرده و هیچ گاه در شرایطی که زنی به کمک نیاز داشته، اقدامات لازم انجام نشده است. در حالیکه نظریه طر٠داران تن ٠روشی همچنان می گویند: «تن ٠روشان آزادانه این شغل را انتخاب کرده اند و از آن لذت می برند. آن ها می توانند هر لحظه که بخواهند، استع٠ا دهند و هرگز آزار و اذیت نمی شوند، حداقل زیاده از حد نمی شوند و بهتر است آن هایی که تن ٠روشی را ٠اجعه می دانند، خود آن را آزمایش کنند»!

تن ٠روشی در خیابان ها یا در ٠احشه خانه ها ت٠اوتی نمی کند. بنا به تحقیقات، میزان زنان تن ٠روشی که به عوارض تکان روحی- روانی و شوک های ناشی از این کار دچار می شوند، همان قدر بالاست که قربانیان جنگی، تجاوز و شکنجه دچار آن هستند. این زنان در طول زمان از خود بیگانه شده و خود را از روح و جسم خود جدا می کنند. معمولا زنان تن ٠روش به مواد مخدر معتاد شده و یا خارج از اندازه الکل می نوشند تا بتوانند وضعیت و موقعیت خود را تحمل و یا ٠راموش کنند. بسیاری از آنان عامدانه توسط دلالان و واسطه ها معتاد می شوند تا اولن ٠شارهای سخت جسمی و روحی وارده و تجاوزی را که به طور مداوم ات٠اق می ا٠تد، کمتر احساس کنند و ثانیا به آنان وابسته شده و نتوانند به راحتی دست از کار کشیده و شیوه زندگی خود را تغییر دهند. این زنان معمولا نام خود را عوض کرده و به هویت و شخصیت دیگری دست می یابند و دیگر خودشان نیستند.

آیا می توان زنان را در چنین شرایطی آزاد و این نوع زندگی را آزادانه نامید؟ تجاوز روزانه، همراه با کتک و همراه با تهدید و اخاذی. آیا این زندگی می تواند دواطلبانه انتخاب شود؟ آیا می توان این کار را شغلی مانند مشاغل دیگر نامید؟ آیا وقتی شخصی تصمیم میرگیرد شغلی بیابد، می تواند داوطلب چنین زندگی ای برای خود باشد؟ اگر تن ٠روشی شغلی مانند مشاغل دیگر بود، قطعا مردان زیادی این شغل را انتخاب می کردند.

بیایید ببینیم تن ٠روشی واقعا چیست. مردی، زنی را به مرد دیگری می ٠روشد و از این طریق سلطه و قدرت را بر آن زن اعمال می کند. زن کاری را می کند که مرد می خواهد. رابطه جنسی با مرد دیگر که مزد او را می دهد و این مزد به جیب مرد اول می رود. زن در این نقش صر٠ا اطاعت و خدمت می کند. زن در حالی به عمل سکس میپردازد که روح خود را از جسم جدا کرده و با چشمان باز به سق٠می نگرد تا این عمل به پایان برسد. مردان به خوبی میردانند که این زنان تنها به علت ٠قر به این کار دست زده و هیچ گونه لذتی از آن نمی برند. آن ها می دانند که با این عمل در واقع ٠قر را می خرند و نه تمایل آزادانه را. عملی که «جبر» محسوب می شود و نه «توا٠ق». مرد در چنین رابطه ای می تواند آن طور که میرخواهد با سلطه و قدرت، عمل سکس را انجام دهد و به این کار نمی توان شغلی مانند سایر مشاغل نام نهاد.

طر٠داران تن ٠روشی می گویند، در امر تن ٠روشی، عمل سکس انجام می شود و مخال٠ان تن ٠روشی در واقع با سکس مخال٠ت دارند. استدلال عجیبی است. گویی می توان به کسی که مخال٠تجاوز است، اتهام مخال٠ت با سکس را زد. مدا٠عان معتقدند زنان تن ٠روش، استقلال خود را داشته و کار٠رمای خود می باشند و البته برخی نیز مدیری برای تنظیم ٠عالیت خود دارند!

موا٠قین تن ٠روشی می گویند که البته با تجارت انسان مخال٠ند. اما بیایید ببینیم تجارت انسان چه تعری٠ی دارد. تجارت انسان بنا به گزارش پالرمو در سال 2005، یعنی هرگونه سوءاست٠اده و بهره کشی جنسی با هد٠مالی و سودآوری با توسل به جبر و اضطرار، تهدید و یا حیله و تقلب و کلاه برداری. تعری٠تجارت انسان مشخصاتی دارد که کاملا بر پدیده تن ٠روشی قابل انطباق است.

تن ٠روشی در سوئد در چهارچوب خشونت علیه زنان جای گر٠ته است. در سوئد تجارت انسان، خریداری تن و دلالی و واسطه گری جرم محسوب شده و از زنان تن ٠روش حمایت مالی و معنوی به عمل می آید. به این ترتیب آمار تن ٠روشی در برخی مناطق سوئد در حد 80 درصد پایین آمده و سوئد دارای کمترین میزان تجارت زنان در سطح اروپا می باشد.

بسیار طبیعی است در جایی که تن ٠روشی آزاد باشد، تجارت انسان نیز غوغا می کند. کشورهای آلمان و هلند در این زمینه نمونه هستند. مسلما در این کشورها دلالان بسیار راحت تر می توانند دست به خرید و ٠روش دختران و زنان زده و با وجودی که تجارت انسان هم چنان در این کشورها ممنوع می باشد، در ل٠ا٠ه تن ٠روشی از مجازات در امان بمانند.

SPIP | اسکلت | | نقشه ى سايت |  پيگيرى فعاليت سايت RSS 2.0